Connected: de eerste aflevering

In Connected filmen vijf vrouwen hun eigen leven. Een paar maanden lang ging de camera overal met hen mee naartoe, van de badkamer tot de kroeg. Materiaal wissen of terugkijken was verboten. In tien afleveringen worden de verhalen nu uitgezonden door de NCRV. Daarnaast kun je via internet extra materiaal bekijken. Je kunt de slachtoffers ook volgen via Facebook. Kortom: als kijker moet je het gevoel krijgen dat je een intiem inkijkje krijgt in de levens van deze vrouwen.

Connected heeft inderdaad een hoog gluren-bij-de-buren-gehalte. De deelneemsters lijken zich nergens voor te schamen. Zo zien we ze ruziemakend met hun partner in de auto tijdens de eerste minuut van wat een ontspannen weekendje weg zou moeten worden (Mira), kreunend van pijn op een brancard na een ongelukkige val van de fiets (Git) of met grote ogen dramatisch uiteenzettend waarom de relatie met een ex zo destructief was (Anne). Smullen! Medeleven en leedvermaak wisselen elkaar af. Het is herkenbaar in al zijn dagelijksheid, maar tegelijkertijd staan de keuzes die deze vrouwen maken ver van mij af. Maar dat is natuurlijk precies wat het interessant maakt om naar te kijken.

Het is duidelijk de opzet dat Connected zo “echt” mogelijk moet lijken. Maar de dames bepalen nog altijd zelf wat ze in beeld brengen. Alles wat ze filmen, draagt bij aan een bepaalde verhaallijn over hen, die ook op de website van het programma te lezen is. Maar niemand is één verhaallijn. En er is ongetwijfeld een editor stevig door het materiaal heengegaan. Connected is net zo echt of niet echt als de reality-tv die we al kenden.

Maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken. Zeker als je een liefhebber van reality bent, is Connected een half uurtje goed vermaak. Ik ga de komende week dan ook zeker weer kijken. Maar om die vrouwen nou te gaan volgen op Facebook… nee, dat hoeft voor mij nou ook weer niet.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de eerste aflevering.

 

2 Comments on Connected: de eerste aflevering

 1. Jurjen
  06-02-2012 at 11:11 (7 years ago)

  Ik ben inmiddels wel een beetje reality-moe geworden. De verhalen staan misschien wel wat dichter bij het echte leven (conclusie na 1 aflevering kijken natuurlijk) dan al die reality over wannabe-celebs maar ik moet zeggen dat het mijn aandacht niet vast wist te houden.
  Ik skip deze dan verder ook.

 2. Zora
  06-02-2012 at 16:37 (7 years ago)

  Ik ben het met je eens. Ik vind dit een goede oplossing om dat hele Social Media gebeuren optimaal te gebruiken. Ik moet nog wel een paar afleveringen afwachten of de vrouwen ietwat interessant zijn.

Leave a Reply

CommentLuv badge