Barbie’s Bruiloft: de eerste aflevering

Ik was natuurlijk niet echt van plan om naar Barbie’s Bruiloft te gaan kijken. Het is niet het soort programma waar je voor gaat klaarzitten met een kop thee en een bakje chips in de aanslag (en als het dat wel is, dan geef je dat nooit hardop toe). Barbie’s Bruiloft is het soort programma waar je toevallig op stuit tijdens het zappen of omdat het je in al zijn roze-heid tegemoet blinkt zodra je de website van RTL betreedt. En waar je vervolgens gniffelend naar kijkt onder het mom van “oooh, wat is dit errug!”.

De verhaallijn is niet bijzonder ingewikkeld. Barbie, bekend van realityshows Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol (ook van die programma’s die iedereen zogenaamd alleen bekijkt als ze er toevallig langs zappen) gaat trouwen en is zwanger. Wat eerst kwam, de zwangerschap of de trouwplannen, dat werd mij helaas niet helemaal duidelijk. Maakt ook niet echt uit natuurlijk, want beide gegevens leveren “mooie televisie” op: Barbie gaat jurken passen, moet geregeld overgeven en raakt geëmotioneerd bij de eerste echo.

Omdat ze nou eenmaal geen regelneef is, vindt Barbie dat ze haar blonde hoofdje verder niet hoeft te breken over de voorbereiding van de bruiloft. Ze past jurken en kijkt naar As The World Turns. Dat haar echtgenoot in spe daar “helemaal lijp” van wordt, wuift ze weg met een luchtig “ik ben toch zwanger!”. Gelukkig wil manager Jake wel helpen met de organisatie. Maar het wordt wel een race tegen de klok, want ze hebben nog maar zes weken de tijd en behalve de trouwjurk is er nog niets geregeld.

Met dit gegeven eindigt de eerste aflevering van Barbie’s Bruiloft. Het is ongetwijfeld bedoeld om de kijker aan de buis gekluisterd te houden: o jee, gaat het allemaal wel in orde komen met de mooiste dag van Barbies leven? Beste kijkers, ik denk dat ik het wel alvast kan verklappen: dat komt wel goed. Op het nippertje natuurlijk, maar dat hoort erbij. Barbie hoeft ondertussen slechts af en toe een paar domme opmerkingen te maken die vervolgens door de redactie in een context worden geplaatst die ze nog eens extra belachelijk laat lijken.  Maar dat zal wel geen slechte ruil zijn als je er een volledig door RTL gesponsorde bruiloft voor terugkrijgt.

Leave a Reply

CommentLuv badge