Lanceringsfeestje Elly’s Choice

Een paar weken kreeg ik van mijn uitgever een mysterieuze uitnodiging in de mail. De strekking: ‘Hierbij nodigen we je uit voor iets heel spannends waar we nog lekker helemaal niks over gaan zeggen.’ Je begrijpt: ik gaf me meteen op. Eind vorige week kreeg ik het officiële programma en werd een tipje van de sluier opgelicht: het gelanceerde zou Elly’s Choice heten.

Gisteren was het dan zover. ‘s Middags werd ik, samen met andere auteurs van Luitingh-Sijthoff en Atlas-Contact, ontvangen in het tuinhuis van laatstgenoemde, voor een uitgebreide infosessie over Elly’s Choice. Daarna zou een boottocht volgen, een etentje, en ‘s avonds het lanceringsfeest. Een heel dagprogramma dus, met de nodige outfitstress tot gevolg, maar dat is gelukkig goed gekomen (dat wil zeggen: ik had iets aan).

Berend had het dankzij wat ge-google stiekem al een beetje geraden: Elly’s Choice moest iets te maken hebben met e-books. Nou, dat bleek al snel spot on. Elly’s Choice – een initiatief van VBK – is een platform waar je, voor 2,99 per maand, iedere maand een selectie van tien e-books kunt downloaden. Dat betekent dus: iedere maand tien nieuwe boeken. Hier zitten titels tussen van bekende auteurs, maar ook minder bekende titels. Op Ellyschoice.nl kun je zien welke titels voor de eerste maand geselecteerd zijn, en ook alvast welke klaarstaan voor volgende maand.

Elly’s Choice lijkt me super nuttig voor zowel lezers als schrijvers: lezers kunnen voor een minibedrag iedere maand kennismaken met nieuwe auteurs, en schrijvers kunnen op deze manier hun lezerspubliek vergroten. Als beginnend schrijfster lijkt dat me echt een prachtkans, en ik hoop dan ook erg dat Dubbelspel een keer in Elly’s Choice zal worden opgenomen!

De rest van de dag werden we in de watten gelegd door de uitgeverij. Eerst dus een boottocht door de Amsterdamse grachten en over het Ij, lekker in het zonnetje, en daarna een heerlijk etentje bij Indonesisch restaurant Sama Sebo in de P.C. Hooftstraat (jawel!). Ik heb honderduit zitten praten met collega-auteurs Femke Roobol en Ad van Tiggelen (Adrian Stone). Het is altijd weer leuk om ervaringen uit te wisselen en te horen hoe andere schrijvers dingen aanpakken. Ik vond het ook heel leuk om kennis te maken met Jan Michael, agent van Jill Mansell en daarnaast zelf auteur. Voor ik het wist, was het alweer tijd om door te gaan naar het lanceringsfeest in Vondelpark 3, waar Berend zich bij mij voegde.

Als Utrechts provinciaaltje was ik dus nog nooit in het Vondelpark geweest. Ik weet, ik weet, shame on me. Het was er gek genoeg gewoon nooit eerder van gekomen. Maar midden in het Vondelpark staat dus een poepchic gebouw in Rijksmuseum-stijl (ik heb me laten vertellen dat het ook figureert in de film Alles is Familie) en daar was het feest. Meisjes in rode jurkjes stonden op de trap met Samsung-tablets om alle gasten te registreren en van een bandje te voorzien. Er waren verschrikkelijk veel mensen en bijna iedereen zag er glamourous uit. Ik zag allerlei bekende auteurs en het was heel gek maar vooral heel tof om daar nu als auteur tussen te lopen.

Er was champagne, er waren heerlijke hapjes, er was een enorme bende schrijvers en andere boekenvakkers, en er was natuurlijk de officiële lancering van Elly’s Choice. Het was leuk om weer even te praten met mede-chicklitters als Petra Kruijt en Lisette Jonkman. Ik ben zelfs de hele dag zo druk geweest met kletsen met iedereen, dat ik helemaal vergeten ben om wat leuke ik-ben-er-geweest-foto’s te maken. Alleen toen Berend en ik buiten zaten, kwamen we op het idee om even een plaatje te schieten, met dit meesterwerk tot gevolg: 20140827_211838

Kort daarna was het voor mij alweer tijd om te gaan, want ik moest vandaag weer vroeg werken. We kregen nog een leuke goodie mee: een maand gratis Elly’s Choice uitproberen. Dat ga ik dus zeker doen, zodra mijn computer en mijn e-reader weer met elkaar on speaking terms zijn tenminste, want momenteel gaat het niet zo lekker tussen die twee. Maar goed, alleen maar meer reden om dat nu eens te gaan oplossen!

Ja, het was een bijzonder leuke dag, en ik ben blij met Elly’s Choice als initiatief! Wat denk jij ervan?

4 Comments on Lanceringsfeestje Elly’s Choice

 1. mariette de jong
  28-08-2014 at 16:35 (4 years ago)

  Ik ben heel nieuwsgierig. Voor mij zou het perfect zijn. Benieuwd of het soort boeken mij genoeg aanspreekt. Maar eerst heb ik nog wat anders uit te lezen 😉

 2. Tessa Heitmeijer
  28-08-2014 at 17:15 (4 years ago)

  Wat een fijne blogpost! Klinkt als een geweldige dag.
  Ik ben zelf vanochtend lid geworden van Elly’s Choice. Ik ben echt benieuwd naar de komende maanden, en welke schrijvers/schrijfsters ik via deze weg nog meer kan leren kennen. Natuuuuurlijk hoort Dubbelspel hier ook bij, zonder meer! 🙂 Komt ongetwijfeld goed!

 3. Eline Stiekema
  29-08-2014 at 07:37 (4 years ago)

  Haha, dankjewel Tessa! Ik ben ook heel benieuwd wat er voorbij gaat komen in de komende maanden!

 4. Eline Stiekema
  29-08-2014 at 07:38 (4 years ago)

  Met tien boeken zit er altijd wel iets bij Mariette, ze zorgen volgens mij wel voor een gevarieerde mix. Maar eerst heb je nog wat anders te lezen inderdaad 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge