Diary: juli & augustus

‘t Is weer voorbij, die mooie zomer. Vandaag is het 1 september en hoewel dat officieel nog tot de zomer gerekend wordt, ben ik het doorgaans toch met de meteorologen eens dat het eigenlijk al bij de herfst hoort, wat voor mooi nazomerweer ons ook beloofd wordt. Op 1 maart roep ik namelijk ook altijd dat het nu gewoon lente is, punt uit, dus ik moet toch een beetje consequent zijn vind ik. En ik houd ook gewoon van de herfst. Maar eerst is het tijd om nog even terug te blikken op twee prachtige zomermaanden!

Vakantie!
Juli begon voor mij met twee heerlijke weken vakantie in Frankrijk. Na alle spannende gebeurtenissen rondom het verschijnen van Dubbelspel was het lekker om eens even bij te komen en alles te laten bezinken. We roadtripten naar een prachtig meer in de Franse Alpen en ik heb me helemaal suf gefotografeerd. Bij terugkomst heb ik uitgebreid verslag gedaan van de vakantie in vakantieblog #1, vakantieblog #2 en vakantieblog #3. 20140717_lac18

Dagje dierentuin
We waren nog niet terug of het volgende leuke uitje stond al in de planning: een dagje Burgers Zoo met Jurjen en Mariëtte. Ik geloof dat ik acht was toen ik daar voor het laatst was. Het was een heerlijk extra vakantiedagje, en ze hadden er stokstaartjes, mijn lievelingsdieren in de categorie niet-huisdieren! Helemaal geslaagd dus.

Ik ben zo freakin' dol op stokstaartjes. Bedankt Mariëtte, voor de prachtige foto's!

Ik ben zo freakin’ dol op stokstaartjes. Bedankt Mariëtte, voor de prachtige foto’s!

Back to work!
Op vakantie was ik op één van de laatste dagen al eens wakker geschrokken met de paniekerige gedachte: als ik terugkom heb ik nog vier maanden om de eerste versie van een heel nieuw boek te schrijven, aaargh! Ja, het was tijd om mezelf weer van mijn heerlijke dromerige research-wolkje af te trekken en aan de slag te gaan. De tweede helft van juli besteedde ik voor een groot deel aan schrijven. Omdat het zulk prachtig weer was, schreef ik overal en nergens en op de raarste momenten. Regelmatig zat ik ‘s avonds nog uren met mijn laptop op het balkon. Het waren dagen waar geen einde aan leek te komen, en ik barstte van de inspiratie. Ik vond het fijn om weer aan de slag te zijn. Een heel goed begin van mijn nieuwe boek.

Weekendje Zeeland
Aan het eind van juli lasten we nog een mini-vakantietje in en vergezelden we Berends ouders en broer twee nachtjes op de camping in Oostkapelle, in Zeeland. Toen we op zaterdag aankwamen was het fris en bewolkt, maar toen we op zondag uit ons tentje rolden was de zon al hard z’n best aan het doen. Het werd uiteindelijk een warme en zonnige stranddag, en wat was het leuk om weer eens te kamperen! Dat we de volgende ochtend werden begroet door stromende regen was wat minder, maar goed, we zouden die dag toch naar huis gaan. We trotseerden de slecht-weer-files met behulp van een pakje Zeeuwse Bolussen. 20140901_diaryseptember2

Parade!
Diezelfde avond bezocht ik met een groepje vrienden de Parade in Utrecht. Vorig jaar moest ik helaas verstek laten gaan, maar daarom was het dit jaar extra leuk om weer van de partij te zijn. Ik schreef er deze blog over: vijf redenen om naar de Parade te gaan.

Schrijfhoekje
Ik was al een tijdje aan het nadenken over een eigen schrijfhoekje in huis, en het kwam eigenlijk door het weekendje in Zeeland dat het er ook echt gekomen is. Berend en ik waren op zoek naar oude foto’s van de camping in Oostkapelle, waar zijn familie al sinds jaar en dag komt, toen mijn oog opeens viel op een foto van Berend achter een elegant jaren 60-bureautje. Bleek dat dat bureautje nog steeds bij zijn ouders op zolder stond én dat ik het mocht hebben! We haalden het meteen de volgende dag op en richtten mijn schrijfhoekje in. Ik ben er nog steeds superblij mee. Het voelt heel goed om een eigen werkplek te hebben. SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Powerkiten
Ik zou er zelf nooit op gekomen zijn om dit te gaan doen, maar Willemijn had het laatst gedaan op een vrijgezellenfeest en was dolenthousiast. Dus sleepte ze mij, Berend en Ralf mee voor een middagje powerkiten op het strand van Scheveningen. Ik had van tevoren zo mijn twijfels: klein meisje + grote vlieger… zou dat wel goed gaan, of zou ik ergens in Den Helder eindigen? Ik bleek niet bepaald talent te hebben voor vliegeren (ik snap gewoon niks van de wind en wat je daarmee moet) en moest me een paar keer behoorlijk schrap zetten om niet te worden weggeblazen, maar wat was het leuk! Zowel om zelf te doen, als om het anderen te zien doen. Ik ben blij dat ik ben meegesleept, maar ook dat ik niet ben weggewaaid! SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Druk druk druk…
Die eindeloze zomerweken van juli konden natuurlijk niet eeuwig duren, en langzaam maar zeker stroomde mijn agenda weer steeds voller met werk en afspraken. Allemaal leuk en belangrijk, maar ik kwam wel veel minder aan schrijven toe dan ik zou willen en merkte dat ik mijn focus verloor. Af en toe aan je boek werken, werkt toch niet echt: je moet er op z’n minst om de dag, en liefst elke dag aan werken om feeling te houden met het verhaal, heb ik gemerkt. Daarom ben ik sinds vorige week weer begonnen met vroeg opstaan om te schrijven op de dagen dat ik moet werken. Wat voel ik me lekker als ik daarna in de auto zit!

Interviews!
In augustus verschenen ook twee interviews met mijn online: op het boekenblog Daisies on Bookshelves en in het nieuwe gratis internettijdschrift Romantiek. Ik vind het nog steeds een enorme eer om geïnterviewd te worden, echt heel erg leuk!

Parade (again)
Iris wilde ook nog een keer naar de Parade en ik vond het de vorige keer zo leuk, dat ik nog wel een keer wilde. Dus bezochten we de Parade in Amsterdam. Het was leuk om het verschil met Utrecht te zien: het Amsterdamse Paradeterrein is een stuk groter, waardoor alle tenten wat meer tot hun recht komen en je volgens mij ook wel iets meer kunt doen. We bezochten de voorstellingen Marktplaatsmuziek, over aandoenlijke marktplaatsadvertenties, en Paren, over een bruiloft waarop verschillende typetjes een toespraak hielden, helaas met nogal platvloerse humor. We waren er op de allerlaatste avond, dus veel dingen bleken wat eerder te sluiten dan stond aangegeven, wat wel jammer was. Maar toch was er nog genoeg gezelligheid, heerlijke appeltaart, natuurlijk de zweefmolen, en een lekker geitenkaaskroketje tot besluit.

Ice Bucket Challenge
Ik vond die hele Ice Bucket Challenge een beetje stom, en ik had er geen moment bij stilgestaan dat ik zelf genomineerd zou kunnen worden. En toen gebeurde dat opeens toch… Ik had natuurlijk alleen kunnen doneren, maar ik merkte dat ik de uitdaging eigenlijk toch wel wilde aangaan. Stiekem was ik ook wel nieuwsgierig naar hoe het zou voelen om een emmer ijswater over je eigen hoofd te kieperen. Klein puntje was alleen: op het moment dat mijn 24 uur ingingen, stond ik vrijwel op het punt om te vertrekken naar de lanceringsdag van Elly’s Choice. Ik zou laat terug zijn en de volgende dag weer vroeg moeten werken. Het was dus een gevalletje nu of nooit… Ik wipte de paar ijsblokjes die ik kon vinden in een emmer koud water, maakte samen met Berend het filmpje waarin ik die emmer over mezelf leegde (iiiiiiiiiiiiiiiiie!) en hees me daarna in mijn feestoutfit. Voor degenen die het gemist hebben, hier nog een keer het filmpje!

 

Lancering Elly’s Choice
Mijn haar was net op tijd weer droog om netjes te verschijnen bij de lancering van Elly’s Choice in Amsterdam. Het was een leuke middag en avond, alle smeuïge details lees je hier!

Karaoke en housewarming
Ik sloot de maand af met een heerlijk weekend: een goeie combi van gezelligheid en heerlijk relaxen. Eerst mijn karaoke-debuut in café Weerdzicht op vrijdgavond (en ja, ik heb gezongen, waarschijnlijk meer dan ik nu nog weet). Toen de Goudse housewarming van Joke en Pieter op zaterdag, met heel veel heerlijk eten en een heuse speurtocht door Gouda, waar ik eigenlijk iets te katerig voor was maar die ons wel op mooie plekjes gebracht heeft. En de laatste zondag van augustus? Die bracht ik voor de verandering eens door op de bank. Met een stapel tijdschriften, een boek en ‘s avonds de eerste drie afleveringen van Pretty Little Liars. Zoals zondag eigenlijk hoort te zijn, dus. En nu: op naar september!

Leave a Reply

CommentLuv badge