Boekenwurm-dagje: Boekenfestijn en Manuscripta!

Soms heb je van die weekends waarin alle leuke dingen tegelijk gepland lijken te zijn. Dit weekend was er ook zo één. En waarom kiezen? Het Boekenfestijn en Manuscripta zijn natuurlijk een supergoeie combinatie! Ik ging dus gewoon naar allebei. Op één dag, welteverstaan. Het was mijn hoogstpersoonlijke Dag Van De Boekenwurm. Hoewel, aan de enorme toestroom van mensen te zien, was ik niet de enige met een boeken-themadagje.

Boekenfestijn

Jaren geleden ging ik altijd met mijn moeder naar het Boekenfestijn, waar ze me na een middag rondstruinen steevast met mijn overvolle trolley in een hoekje parkeerde en streng vroeg: ‘Welke boeken wil je nou écht hebben, Eline?’ Omdat ik de boeken die ik uiteindelijk wel kocht, vaak ook niet las, ben ik op een gegeven moment gestopt te gaan. Maar toen ik de afgelopen dagen zag wat sommige boekenbloggers gescoord hadden, ging het toch weer kriebelen.

Sharon en Ilse hadden ook wel zin om te gaan, dus met goede moed stortten we ons in de enorme hoeveelheid boeken die lagen uitgestald in de Jaarbeurs. Voor ik het wist had ik die halve trolley alweer volgeladen. Het was maar goed dat we tussendoor nog even koffie gingen drinken en daarna nog tussen de hobbyboeken gingen snuffelen, zodat ik het allemaal nog even kon laten bezinken voor ik doorliep naar de kassa.

Het Boekenfestijn is daarop berekend: vlak voor het eindpunt is een grote tafel waarop je dingen kunt achterlaten die je toch niet wilt. Uiteindelijk belandde meer dan de helft van mijn trolley daar. Ik bleef – wonder boven wonder – onder het door mezelf gestelde budget en ging toch supertevreden naar buiten. Ziehier de oogst: 20140907_192525

Manuscipta

En vervolgens: door naar Manuscripta! Ik vond het best spannend: ik had nogal last-minute besloten dat ik ook even bij de stand van Luitingh-Sijthoff zou gaan staan om lezers te ontmoeten en zelf even hoi te zeggen tegen Jill Mansell, een van mijn Chicklit Queens. Ik wist van een paar meiden dat ze nog een krabbel van mij in hun Dubbelspel-exemplaar wilden, maar verder had ik geen idee hoe druk het zou worden.

Maar druk was het, en hoe! Vanaf het eerste moment dat ik bij de stand kwam was ik bezig met krabbels zetten en kletsen met iedereen. Wat waren er veel mensen die ik kende, zowel van ‘in het echt’ als via internet, en wat was het leuk om iedereen te ontmoeten. Het was heel gezellig en ik vond het een enorme eer dat mensen mijn boek speciaal hadden meegesjouwd zodat ik er iets in kon schrijven. Ook siert mijn handtekening nu het opschrijfboekje van Maaike, samen met de krabbels van Jill Mansell en Lisette Jonkman. In goed gezelschap dus, die krabbel van mij!

Jill Mansell arriveerde en signeerde, en voor ik wist was ze alweer klaar en moest ik opschieten om nog even een praatje te maken en op de foto te gaan. Normaal doe ik dat soort dingen eigenlijk niet, maar ja, Jill is toch wel een klasse apart. Ze was heel vriendelijk, signeerde haar boek voor me en we poseerden voor een foto. Superleuk om degene te ontmoeten van wie ik zoveel boeken heb gelezen en in wiens hoofd ik dus eigenlijk al zoveel tijd heb doorgebracht. 20140907_150626

20140907_192715

Ik ging nog even iets drinken met Astrid, medefinalist van de Chicklit Schrijfwedstrijd en tegenwoordig ook schrijvend voor Chicklit.nl. Net als tijdens ons interview een paar maanden terug, zaten we honderduit te kletsen. Later schoven Lisette en Lau ook nog aan, en met hen heb ik uiteindelijk nog tot etenstijd zitten praten, om hen vervolgens met een handvol Utrechtse restauranttips achter te laten.

Het was allemaal zo gezellig, ik ben er nog steeds helemaal blij van. Hieronder volgt waarschijnlijk nog een gezellige foto van Lisette en mij aan de gracht, maar die bevindt zich op dit moment nog op het geheugenkaartje van Lisettes camera. Net als de foto van Lisette met Jill Mansell, die toevallig één terras verderop werd geïnterviewd, waarna wij onze kans grepen zodat Lisette ook even haar fangirl-momentje kon hebben.

Op Twitter zag ik ook allemaal blije updates over Manuscripta. Volgens mij heeft iedereen het enorm naar z’n zin gehad. Ik vond het ook echt voor herhaling vatbaar, dus ik zeg alvast: volgend jaar weer!

Daar is-ie dan: twee blijerds op één foto :)

Daar is-ie dan: twee blijerds op één foto 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge