Diary: september

September was eigenlijk een vrij rustige maand, waarin ik me steeds verder terugtrok in eerdere genoemde schrijfbubbel. Tegelijkertijd had ik enorm veel leuke afspraken en heb ik een recordaantal stukjes taart gegeten in één maand 🙂 Tijd voor een terugblik!

Dubbelspel in de bieb!
Begin september hoorde ik opeens van alle kanten dat Dubbelspel in de bieb werd gespot. Dat vond ik natuurlijk super. Ik probeerde ‘m zelf te spotten maar dat lukte niet, mijn boek was overal uitgeleend! In plaats daarvan kwam ik thuis met Juffrouw Holle, ook een erg leuk boek.

Dubbelspel in de bibliotheek in Houten.

Dubbelspel in de bibliotheek in Houten.

Deze maar meegenomen, een leuke verrassing!

Deze maar meegenomen, een leuke verrassing!

Brrr… tandarts!
Ik schrik niet terug voor een injectie of infuus en lig ook niet wakker van een uitstrijkje, maar van mijn gebit moeten ze afblijven. Helaas had ik deze maand mijn eerste gaatje. En moest ik voor het eerst geboord worden. ‘Doe het maar met verdoving,’ zei ik zodra ik – bevend en wel – in de stoel lag. ‘Het is de eerste keer, dus ik ben nogal gespannen.’
‘Oh, is het de eerste keer?’ zei mijn tandarts, mijn gebit inspecterend. ‘Dan ga ik het toch eerst even zonder verdoving proberen. De pijngrens bij het boren verschilt van persoon tot persoon.’
NEE! dacht ik, maar mijn tandarts is een klein, streng, onvermurwbaar vrouwtje dat mij graag een verdoving wilde ‘besparen’. Ik mocht het met keelklanken aangeven als ik toch een verdoving wenste. Dus daar ging ze, en wat denk je? Geen centje pijn! Ik lag de hele tijd te wachten tot ik opeens door het plafond zou gaan, maar er gebeurde niets. Terwijl ik bij het verwijderen van tandsteen altijd als een hoopje ellende in de stoel lig te bibberen. Dát zouden ze van mij met verdoving mogen doen. Maar boren, daar kan ik blijkbaar wel tegen. De tandarts noemde het ‘een overwinning op jezelf’ en ik was stiekem inderdaad best trots. Volgende maand mag ik voor mijn verstandskiezen. Ik ben benieuwd of ik dan nog zo’n held ben.

Manuscripta
De eerste zondag van september was ging ik naar het Boekenfestijn en aansluitend naar Manuscripta. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar het werd een enorm leuke middag. Mijn twitter timeline zoemde nog twee dagen na van alle blije berichtjes van mensen die óók een leuke middag hadden gehad. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Mijn fangirl-momentje met Jill Mansell. Hoe vaak krijg je die kans?

Mijn fangirl-momentje met Jill Mansell. Hoe vaak krijg je die kans?

Aansluitend: gezelligheid met Lisette!

Aansluitend: gezelligheid met Lisette!

Verjaardagsweekend
Het weekend daarop verbrak ik mijn feestjesrecord: drie feestjes in 24 uur, waarbij ik 5 stukken taart nuttigde. En dan tel ik de heerlijke zelfgemaakte kaasstengels en dipsaus van Doris nog niet eens mee… Een heel gezellig, maar ook heel calorierijk weekend! Gelukkig doe ik niet aan calorieën tellen 🙂

Bioscoopweekend
Het weekend daarop viel midden in de Nationale Filmdagen, en dat betekent: voor 5 euro naar de film! Daar maakte ik goed gebruik van: in één weekend ging ik naar If I Stay én naar Dorsvloer Vol Confetti. Twee totaal verschillende films, maar ik vond ze allebei op hun eigen manier erg mooi.

If I Stay:

Dorsvloer Vol Confetti:

Dagje Efteling!
Afgelopen voorjaar kon je bij Albert Heijn weer sparen voor Eftelingkaartjes met korting. Na veel vijven en zessen hadden we nu dan eindelijk een datum gevonden waarop de meeste mensen dat kaartje konden verzilveren. Uit mijn schrijfbubbel dus, en op naar de Efteling! Het was heel erg rustig en we konden overal vrijwel meteen doorlopen. Dat was lekker, maar gek genoeg maakt het de attracties wel iets minder ‘speciaal’. Maar ach, wij hebben nu wel alles gedaan, en veel dingen zelfs twee keer! Mijn favoriet was Joris en de Draak, de houten achtbaan die iedere keer toch harder gaat dan je verwacht. Heerlijk!

En toen was september alweer bijna voorbij! Voor oktober staat op de planning: véél schrijven, mijn verjaardag, een aantal kraamvisites en een workshop bonbons maken (een verlaat verjaardagscadeautje voor Willemijn). Ik heb er zin in!

2 Comments on Diary: september

 1. Maaike
  29-09-2014 at 17:03 (4 years ago)

  Je hebt toch aardig wat gedaan hoor, haha! Manuscripta was inderdaad superleuk, en If I stay vond ik ook geweldig! Veel plezier met alle leuke dingen in oktober – eb veel succes met schrijven natuurlijk. 😉
  Maaike recently posted…Recensie: Incognito – Henk RijksMy Profile

 2. Eline Stiekema
  01-10-2014 at 14:15 (4 years ago)

  Thanks, en leuk dat jij If I Stay ook leuk vond! Er stond nogal een zure recensie op nu.nl maar gelukkig is lang niet iedereen het daarmee eens… ik schoot bij het zien van de trailer alweer vol 😉

Leave a Reply

CommentLuv badge