Al mijn kerstfavo’s: de Christmas Tag!

Kerstmis is alweer over een week! Misschien komt het door het sombere weer buiten, maar ik ben al helemaal in kerststemming. Toen ik deze Christmas Tag tegenkwam op Tessa’s blog, had ik dan ook meteen zin om ‘m in te vullen. Dus hier gaan we: al mijn kerstfavorieten op een rijtje!

Christmas Song
Voor een instant kerstgevoel draai ik Driving Home For Christmas. Ik hoef dat heerlijke suikerzoete intro maar te horen en ik ben alweer in kerstsfeer. Verder is Have Yourself a Merry Little Christmas favoriet, en stiekem houd ik ook van die hele ouderwetse kerstliedjes zoals God Rest Ye Merry Gentlemen. Mijn favoriete kerstalbum is al jaren Wintersong van Sarah McLachlan, maar Midwinter Graces van Tori Amos is dit jaar ook hard op weg om favoriet te worden.

Christmas Movie
The Holiday vind ik de leukste kerstfilm die er is. Elk jaar rond deze tijd kijk ik ‘m een keertje. Ook hebben Berend en ik de traditie dat we iedere kerst naar Feliz Navidad kijken, een satirische korte kerstfilm van Arjan Ederveen, die gewoon goed blijft.

Christmas Gift
Wij doen eigenlijk altijd cadeautjes met Sinterklaas en niet met kerst. Maar een paar jaar geleden had Berend als verrassing tóch iets voor me gekocht: een bordje en bijpassend kopje van een kerstlijn van de Hema die ik toen heel mooi vond, wit met kleine zilveren sterretjes. Dat vond ik een heel lief en mooi cadeautje, en ik gebruik ze allebei nog steeds.

Christmas Look
Ik ben niet iemand die zich enorm opdoft voor kerst. Ik zorg gewoon dat ik iets leuks aan heb waarin er nog ruimte is om uit te buiken na het kerstdiner 😉

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Christmas Dress
Ik heb een zwart kanten jurkje van Pimkie dat zich goed leent als kerstjurkje en gelukkig ook als uitbuikjurkje.

Christmas Hair
Dit jaar ga ik weer eens proberen mijn haar op te steken met een heel arsenaal aan bobby pins. Ik laat het groeien en ik denk dat het inmiddels net lang genoeg is voor een updo. 

Christmas Wish
Ik wens dat iedereen een mooie kerst heeft en zich verbonden voelt met anderen, en ik zou willen dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen met kerst.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Inside or Outside
Inside. Op het moment heb ik buiten niet veel te zoeken. Als de zon weer terugkomt zie ik wel weer verder.

Chirstmas Card
Ik heb al een paar jaar geen kerstkaarten verstuurd. Ik denk er over om het dit jaar misschien weer te doen, maar dan op kleinere schaal en met een persoonlijke kerstwens op iedere kaart.

Christmas Perfect
Kerst hoeft voor mij niet perfect te zijn. Als ik kerst doorbreng met lieve mensen en lekker eten, is het wat mij betreft helemaal goed.

Christmas Days
Het begint voor mij al met de dagen vóór kerst: dan heb ik een groot deel van de dag Serious Request aanstaan. Ik geniet altijd enorm van alle lieve mensen die zelf acties opzetten en naar het Glazen Huis komen om de opbrengst te doneren. Ik zorg ook altijd dat ik voor de tv zit als de uitslag bekend wordt gemaakt, en dan kan kerst echt beginnen. Dit jaar komen er in ieder geval wat vrienden bij mij en Berend eten op Eerste Kerstdag, en gaan we even langs bij mijn moeder en stiefvader. Ik wil ook nog graag bij mijn opa langs deze kerst, maar ik moet nog even kijken wanneer we allebei kunnen.

20141218_christmas4

Christmas Food
Toen ik nog thuis woonde, maakte mijn moeder altijd boerenkoolstamppot met worst op Eerste Kerstdag. Het geld dat we uitspaarden door niet duur uit eten te gaan, doneerden we aan een goed doel dat jaarlijks wisselde. Aangezien duur en wat minder duur eten voor mij even lekker smaakt, is dit misschien een mooie traditie om weer nieuw leven in te blazen.

Christmas Tree
Zoals ik al schreef in mijn blog van vorige week, heb ik dit jaar een zwart-witte kerstboom met zilveren en gouden accenten. Als extra accessoire heb ik een witte kat die de ganse dag onder de boom ligt te chillen als een dik, harig kerstcadeau.

Chirstmas Ornaments
Ik heb een aantal kerstboomhangers die al in de boom hingen toen mijn vader een klein jongetje was. Daar ben ik erg zuinig op. Ik heb ze niet allemaal elk jaar in de boom hangen, maar ik probeer wel altijd te zorgen dat ik er minstens één gebruik. Dit jaar is dat een goudkleurige bal met een soort sneeuwlaagje bovenop.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Ik wens jullie allemaal een prachtige kerst toe, en voel je vrij om deze tag over te nemen als de kerstkriebels nu bij jou ook toeslaan!

Leave a Reply

CommentLuv badge