2014: Happy moments

Gisteren zat ik lekker wat ideeën uit te werken in mijn eigen werkhoekje, toen ik opeens besefte: een jaar geleden zat ik nog gewoon een bochel te kweken met mijn laptop aan de eettafel! Ik keek eens goed om me heen en realiseerde me hoeveel er dit jaar veranderd is en hoe ik ben gegroeid. Het was een veelbewogen jaar, en wat heb ik veel geleerd!

Dani zei het gisteren al op Facebook: er is maar één keer een jaar waarin je debuut uitkomt. Alleen al vanwege het verschijnen van Dubbelspel was 2014 een uniek jaar. En één van mijn happiest moments beleefde ik dit jaar toen ik bij mijn boekpresentatie op het podium stond om mijn speech te geven, en keek naar de gezichten van al die mensen die gekomen waren om het verschijnen van mijn eersteling met mij te vieren.

20140525_boekpresentatie4

2014 was ook het jaar waarin ik mijn blog uitbouwde, en ik ben van plan hier in 2015 zeker mee door te gaan. Ik vind het bloggen superleuk om te doen en ontdek nog bijna iedere week nieuwe blogs om te volgen. Dus naast het Jaar van het Boek was dit jaar absoluut ook het Jaar van de Blog (of is het nou toch ‘het blog’? Ik raak altijd in de war).

Mijn boek en mijn blog zijn het natuurlijk het meest obvious, maar toen ik er eens goed voor ging zitten, kwam ik er achter dat er nog veel meer is om blij mee te zijn. Ik heb dit jaar de eerste versie geschreven van een tweede boek, ben gestopt met vlees eten en heb een minimalistische kledingkast ingevoerd, wat me allebei supergoed bevalt. Ik heb 53 prachtboeken gelezen (oké, op een enkele rotte appel na dan) en heel veel gezellige dingen gedaan. Saunadagjes, etentjes, een dagje varen met Berend, een heerlijke vakantie in Frankrijk, de geboorte van kakelvers nichtje Nova en het huwelijk van mijn vriendinnetje Simone: het kon echt niet op met de leuke dingen dit jaar!

20143112_happy1

Toch was het niet allemaal alleen maar halleluja in 2014. Het was in sommige opzichten ook best een moeilijk jaar. De boekenmarkt is krap, zeker voor het chicklitgenre, en dat is lastig voor beginnend auteurs als ik. Het valt niet mee om er tussen te komen als je nog geen vertrouwd gezicht bent. Ook heb ik in mijn omgeving nogal wat ziekte meegemaakt dit jaar, en dit speelt nog steeds. Dat valt niet altijd mee, maar heeft me ook doen beseffen hoe belangrijk een goede gezondheid is, en dat dat echt iets is om dankbaar voor te zijn. Klinkt misschien een beetje oubollig, maar het is toch echt zo!

Als ik kijk naar alle foto’s van dit jaar, besef ik pas echt wat een tof jaar het geweest is. Daarom laat ik de foto’s van mijn happy moments nu verder voor zich spreken. Op naar een prachtig 2015, voor iedereen!

20140602_auteursexemplaren

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

20143112_happy2

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply

CommentLuv badge