De Tv Series Tag

Ik ben een lastige als het aankomt op series kijken. Ik vind veel series leuk en begin dan ook vaak enthousiast aan een nieuwe, om vervolgens steeds minder te kijken, de draad kwijt te raken en te stoppen. Net zoals sommige mensen niet door een boek heen komen, heb ik moeite om series helemaal uit te kijken. Maar toch heb ik in de afgelopen jaren heel wat gezien. Toen ik bij Reviews and Roses deze leuke tag tegenkwam kon ik het dus toch niet laten om ‘m ook in te vullen, en jullie een inkijkje te geven in mijn kijkgedrag.

Wat was de eerste serie die je volgde?
Ik gok dat dat Dawson’s Creek geweest moet zijn. Ik heb laatst weer eens een aflevering gekeken. Puur jeugdsentiment.

Wat is je favoriete serie ooit?
Er gaat voor mij niets boven Friends. Die afleveringen heb ik zo vaak gekeken dat de personages bijna voelen als mijn eigen vrienden. Als ik met vriendinnen een weekendje wegga, gaan er standaard een paar seizoenen van Friends mee.

Wie is je favoriete koppel uit een tv-serie?
Jess en Nick uit New Girl. Oké, waar ik nu ben met kijken zijn ze nog geen koppel, maar ik heb sterke vermoedens dat ze dat wel gaan worden. En hoe dan ook zijn ze gewoon ontzettend leuk met z’n tweetjes.

Met welk personage zou je weleens op date willen?
Ik kan eigenlijk alleen maar een heleboel personages bedenken met wie ik NIET op date zou willen.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Welke serie(s) volg je op dit moment?
New Girl, Real Humans, Family Guy, Mad Men en The Paradise (een kostuumdrama over het allereerste Britse warenhuis). Binnenkort ga ik ook het derde seizoen van Girls maar eens bestellen en kijken, als dat ein-de-lijk beschikbaar komt in Nederland.

Van welke afgelopen serie mogen ze nog een vervolg maken?
Ik hoop nog steeds stilletjes op een Friends-film.

Welke serie wil je nog graag zien?
Op mijn Netflix-kijklijstje staan momenteel: Orange Is The New Black, Downtown Abbey, Once Upon a Time, Orphan Black, Homeland, Marco Polo, Under the Dome en Modern Family. Ja, ik kan nog wel even vooruit.

Heb je al eens een serie (of enkele afleveringen) herbekeken?
De afleveringen van Friends en SATC blijven leuk. Als ik mensen wil laten kennismaken met een serie die ik leuk vind, kijk ik vaak de eerste paar afleveringen opnieuw. Je kijkt altijd anders met iemand anders, dus ik vind het helemaal niet erg om die afleveringen nog een keer te zien.

Welke serie heb je een tijdje gevolgd en daarna weer opgegeven?
Grey’s Anatomy heb ik een hele tijd gevolgd, tot ik stapelgek begon te worden van het eeuwige gemekker van Meredith Grey (omstreeks seizoen 5, geloof ik). Ik ben onlangs ook opgehouden met Pretty Little Liars, toen ik er achter kwam dat ze er na meerdere seizoenen nog steeds niet achter zijn wie A is, terwijl ik seizoen 1 al te traag vond gaan. Waarschijnlijk weten de schrijvers het zelf ook niet en is het te moeilijk om er nu nog een geloofwaardige ontknoping aan te breien.

Met welk personage zou je wel van plaats willen ruilen?
Ik zou wel een dagje Betty Draper willen zijn, en me dan ieder uur in een andere jaren vijftig-creatie hijsen. Ik denk dat ik er na een dag wel weer klaar mee zou zijn, maar aan haar chagrijnige hoofd te zien is Betty dat zelf ook.

Dit was ‘m dan, de tag! Wat zijn jouw favoriete series?

5 Comments on De Tv Series Tag

 1. Petra
  11-01-2015 at 07:57 (4 years ago)

  Orange is the new black en Modern family zijn echt super! De laatste vind jij gezien je andere voorkeuren sowieso leuk. Under the dome raad ik je af. Dat dreigt na twee seizoenen al net zo’n gebed zonder eind te worden als Lost destijds…

 2. Eline Stiekema
  12-01-2015 at 13:05 (4 years ago)

  Voor een gebed zonder eind heb ik geen geduld, dat moge duidelijk zijn 😉 Dat scheelt er weer een op het lijstje. Bedankt voor de tips, dames!

 3. Suzanna
  08-06-2015 at 22:19 (4 years ago)

  Super leuk! ik neem deze tag van je over als je het niet erg vind 🙂 Xxxx Suus

 4. Eline Stiekema
  16-06-2015 at 15:26 (4 years ago)

  Geen probleem! Leuk juist 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge