Update: Boek 2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie een update beloofde over mijn nieuwe boek, dus het is nu echt hoog tijd om daar iets over te gaan loslaten! Het is allemaal een beetje anders gelopen dan ik van tevoren verwacht had, vandaar dat het even geduurd heeft. Maar nu vind ik het toch echt tijd om jullie even bij te praten. Dus, tromgeroffel…!

Het is er wel eentje in de categorie ‘ik heb goed nieuws en ik heb slecht nieuws’. Ik ga beginnen met het slechte nieuws, dan zijn we daar maar alvast vanaf: mijn volgende boek laat nog even op zich wachten. Er is op dit moment nog geen verschijningsdatum bekend. En dat komt doordat ik het helemaal ga herschrijven. Dat is – voor mij althans – het goede nieuws: als mijn nieuwe boek er eenmaal is, moet het een boek zijn om van te houden.

Het is niet dat ik een slecht manuscript heb ingeleverd, absoluut niet zelfs. Het commentaar was lovend. Maar in het gesprek dat volgde, kwamen we er gaandeweg achter dat er toch iets miste. Dat ik eigenlijk een ander soort boek zou willen schrijven, een boek dat (nog) meer feelgood is en een bredere groep lezers kan aanspreken.

Ik kon kiezen: helemaal opnieuw beginnen of het huidige manuscript herschrijven. Omdat ik het verhaal op zich nog steeds goed vond en ik dat niet zomaar wilde weggooien, besloot ik tot herschrijven. Dat ik al heel snel een goed idee had voor een tweede versie, hielp natuurlijk ook mee. Binnen een week had ik een herschrijfvoorstel in elkaar gedraaid. De basis van het verhaal blijft hetzelfde (twee vriendinnen ruilen van leven), maar de setting en een aantal personages veranderen ingrijpend.

Het klinkt misschien een beetje als ‘ga terug naar start en ontvang geen 200 gulden’, maar zo voelt het voor mij helemaal niet. Voor mij is dit een uitdaging waar ik veel zin in heb. Ik heb de afgelopen tijd zoveel mooie en inspirerende boeken gelezen en allerlei nieuwe ideeën opgedaan. Nu is het moment om die in de praktijk te gaan brengen. Het is natuurlijk jammer dat ik nog even geen nieuw boek in mijn handen heb, maar ik geloof en beloof jullie dat mijn nieuwe boek uiteindelijk het wachten waard zal zijn. En natuurlijk blijf ik mijn schrijfupdates hier met jullie delen! Om te beginnen gun ik jullie alvast een sneak peak op het begin van mijn nieuwe moodboard…

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

1 Comment on Update: Boek 2

  1. Eveline
    19-02-2015 at 17:07 (4 years ago)

    Ik ben zo enorm benieuwd! Hopelijk wordt het verhaal uiteindelijk helemaal naar je zin en kan je er net zoveel van houden als van boek 1!
    Eveline recently posted…Winactie: 25 followers!My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge