Pop-up schrijvers: voorlezen in de trein

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: het is weer Boekenweek! Het thema van dit jaar is ‘waanzin’. En ik ga dit jaar iets doen dat ik behoorlijk waanzinnig vind. Ik ga wildvreemden voorlezen in de trein.

Op 15 maart – komende zondag dus – trein je namelijk de hele dag gratis met je boekenweekgeschenk in alle NS-treinen. Schrijfster Yara March vond dit vorig jaar al de perfecte aanleiding om met haar werk op de trein te stappen en mensen te vragen of ze hen mocht voorlezen. Aangezien haar actie een succes was, nodigde ze dit jaar een groep schrijvers uit om hetzelfde te doen. Waaronder ik!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Toen Yara me benaderde, was ik meteen enthousiast: ik vond het een leuk idee en ben ook nog eens dol op voorlezen. Maar op een ochtend werd ik wakker en vanuit het niets dacht ik: zomaar mensen voorlezen in de trein, durf ik dat eigenlijk wel? Zitten die mensen daar wel op te wachten? Aaargh, wat doe ik mezelf áán?!

Even flink uit mijn comfort zone geschopt worden, dát doe ik mezelf aan. Kan geen kwaad op z’n tijd, denk ik. Maar spannend vind ik het wel. Gelukkig kun jij – ja lezer, jij! – me helpen.

Ben je blogger en vind je het leuk om deze actie vast te leggen voor je blog? Dan ben je van harte welkom om met me mee te reizen. De actie start om 11.00 en we treinen door tot 16.00, wanneer alle deelnemende schrijvers elkaar ontmoeten bij Julia’s op het station van Amersfoort. Hierbij zijn ook pers en bloggers welkom, dus wil je ons ontmoeten en eventueel interviewen, zorg dan dat je erbij bent!

Ben je van plan om op 15 maart met de trein te reizen en lijkt het je leuk om onderweg te worden voorgelezen? Geef me je reisgegevens door en ik kijk wat we kunnen regelen!

Heb je gewoon nog niets te doen op 15 maart en lijkt het je gezellig om me te vergezellen of me onderweg te ontmoeten, eventueel te helpen met het maken van foto’s en me af  en toe een broodnodige schop onder mijn verlegen achterste te geven? Dan mag dat natuurlijk ook!

Behalve mijzelf, kun je ook deze schrijvers in de trein tegen het lijf lopen op 15 maart:
Yara March
Ilse Ruijters
Lydia Rood
Terence Lauerhohn
Sherry Hussain
Lily Frank
Katja de Man
Theo Jongedijk
Leonie Linssen

Benieuwd waar we uithangen? Houd ons op Facebook en Twitter in de gaten via de hashtag #schrijversdiesporen. Hopelijk tot 15 maart!

Leave a Reply

CommentLuv badge