Tag: Project Positief

Acht vragen over waar je gelukkig van wordt en waarom je doet wat je doet. Ik zie de Project Positief-tag van By Dagmar Valerie al een paar maanden overal voorbij komen en ik vind ‘m fantastisch. Even stilstaan bij wat jou gelukkig maakt en daar misschien ook nog anderen mee inspireren: het kan haast niet mooier, toch? Hoog tijd voor mij om de tag ook eens in te vullen, dus. Here goes! 

Wat is je favoriete quote en waarom?
There is nothing either good or bad, but thinking makes it so. Dit werd al gezegd door William Shakespeare en is nog steeds in vele variaties terug te vinden in allerlei mooi vormgegeven quotes op Pinterest. Ik houd zo van deze quote omdat de wetenschap dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn gedachten, mij een enorm gevoel van vrijheid geeft. Mijn geluk is niet afhankelijk van de omstandigheden, maar van wat ik denk over de omstandigheden. Is de wereld mijn happy place of een bak ellende? Ik kan zelf kiezen. Natuurlijk lukt dit de ene dag veel beter dan de andere, maar ik heb inmiddels wel gemerkt dat je gedachten écht een enorme invloed hebben op hoe ik mijn dag beleef.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
Het liefst zou ik helemaal kunnen leven van het schrijven van boeken. Ieder jaar een nieuw boek afleveren en altijd wel met een manuscript bezig zijn. Dat lijkt me een heerlijk leven.

Wat betekent geluk voor jou?
Tevredenheid en vrijheid. Blij zijn met waar ik ben en wat ik doe, en ruimte om me heen voelen. De vakantie is altijd één van mijn gelukkigste periodes van het jaar. Ik kan me ook heel gelukkig voelen met lieve mensen om me heen met wie ik het gewoon gezellig heb. Dat zijn van die momenten waarop geluk me plotseling overvalt: de tafel rondkijken en me beseffen hoe blij ik ben dat iedereen er is.

20140717_lac18

Wat kan jou ontzettend opvrolijken?
Een lief berichtje van Berend of een leuk plan met vrienden. Een goeie kop koffie en een vers, geurig tijdschrift doen de truc vaak ook.

Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
Ik heb een ongoing craving for cheesecake. Dus de kans is groot dat als je ‘s nachts met een stuk cheesecake naast mijn bed staat, ik het nog met smaak opeet ook.

Wanneer kreeg je voor het laatst een lachbui?
Gisteren, toen ik met Berend zat te stemmen op de leukste taalvoutjes voor de Taalvoutjesverkiezing 2015. We waren een beetje gaar en hebben ons zitten bescheuren om teksten als ‘nazischijf’, ‘kwakkemolesaus’ en ‘zin in een warme snack? Vraag onze medewerker. Wij warmen deze voor u op’.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Ik ben nog steeds trots dat mijn boek Dubbelspel is uitgegeven, en dat ik de kans krijg om een tweede boek te schrijven.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Doe waar jij gelukkig van wordt en laat je niet tegenhouden door wat je denkt dat je zou moeten doen of willen, of door wat anderen zeggen. Alleen jij kunt voelen waar jouw hart echt naar uitgaat. Doe dat.

1 Comment on Tag: Project Positief

Leave a Reply

CommentLuv badge