Five Favorites: mei 2015

Elke maand deel ik mijn leukste vondsten en ontdekkingen. Dit keer ben ik een beetje aan de late kant, de volgende maand is alweer twee dagen oud! Maar in het kader van ‘beter laat dan nooit’ zijn hier toch mijn lievelingsdingen van de maand mei. 

Boek: de Divergent-trilogie
Eindelijk, eindelijk. Ik had al een jaar lang het voornemen om deze trilogie te lezen. Een jáár, ja. Ik wilde mijn mooie verzamelbox al bijna ongelezen te koop zetten op bol.com: blijkbaar was het toch niks voor mij, anders begon ik er wel aan. Wat ben ik blij dat ik deel 1 voor de zekerheid toch even een kans heb gegeven! Vanaf het eerste moment werd ik meegesleept. In het midden had ik even moeite om door het boek heen te komen, net als in het begin van boek 2. Maar als je volhoudt, ontvouwt zich langzaam een hele wereld. Ik ben nu bij deel 3 aanbeland en ben héél benieuwd hoe het allemaal zal eindigen… 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Film: Frances Ha
Eigenlijk een beetje uit verveling klikte ik deze film aan op Netflix. En ruim anderhalf uur later keek ik met een brede glimlach op mijn gezicht naar de aftiteling. Eerste verrassing: de film speelt in het heden, maar is volledig zwart-wit. Tweede verrassing: voor de verandering gaat deze film eens niet in de eerste plaats over liefde, maar over vriendschap. ‘We’re the same person. With different hair.’ Zo’n soort vriendschap. En wat is het dan pijnlijk als je toch uit elkaar groeit. Zeker als je eigen carrière als danseres niet van de grond lijkt te willen komen. Frances Ha is het soort film waarin niet bijzonder veel lijkt te gebeuren, terwijl er tegelijkertijd heel veel gebeurt. Fijne film als je houdt van het kijken naar ongepolijste, alledaagse mensen. Die, net als jij, ook maar wat lijken te doen. In New York, dat dan weer wel. 

Tv: Draadstaal
Jaaa, Draadstaal is weer begonnen! Ik had de hoop eerlijk gezegd allang opgegeven. Maar ze zijn toch echt terug, met alle vertrouwde typetjes: Fred en Ria, Said, Leon die altijd een kipcorn bestelt in zijn vaste snackbar, dat rare boerenkoppel, en nog allerlei anderen. Nog even grappig als voorheen. Smullen dus! Draadstaal wordt elke woensdagavond om 21.15 uitgezonden op NPO 3. 

App: Buddhify
Sinds ik de app Buddhify op mijn telefoon heb, lukt het me eindelijk om dagelijks te mediteren. Soms zelfs twee keer per dag. Dat komt doordat deze app vol staat met gebruiksvriendelijke, niet-zweverige mindfulness-meditaties, variërend in duur van vijf minuten tot een half uur (het moge duidelijk zijn dat ik die van een half uur nog niet heb aangedurfd, maar het begin is er). Bovendien is de app zo mooi vormgegeven dat je ‘m gewoon steeds weer wilt openen. In een veelkleurige waaier tik je aan waar je op dat moment mee bezig bent: wakker worden, stressen, gaan slapen? De waaier vouwt open en laat een aantal passende meditaties zien waaruit je kunt kiezen. De stemmen die je door de meditatie praten zijn prettig en werken (mij althans) niet op de zenuwen. De app kost € 2,50 maar is iedere cent waard! 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Serie: Younger
Marijke raadde mij deze fijne nieuwe serie aan. Staat (nog) niet op Netflix, dus ik zal maar niet zeggen hoe ik eraan gekomen ben, alleen dat het zeker de moeite waard is. Hoofdpersoon Liza is veertig en wil dolgraag werken in het uitgeversvak, waar ze vijftien jaar geleden enthousiast begon tot ze moest stoppen omdat ze onverwacht zwanger raakte. Nu is ze echter te oud om er nog tussen te komen. Ze besluit zich vijftien jaar jonger voor te doen en weet een job te krijgen als marketing-assistent bij een grote uitgeverij. Maar als je eenmaal zo’n leugen verteld hebt, kun je natuurlijk niet meer terug. En dan kan het leven zomaar heel ingewikkeld worden… 

3 Comments on Five Favorites: mei 2015

 1. Jessica
  02-06-2015 at 19:43 (4 years ago)

  Wat goed dat je Divergent eindelijk gelezen hebt! 😀
  Ikzelf wil Younger ook nog gaan kijken, maar ben de aflevering aan het opsparen voor binge-watchen haha :p
  Jessica recently posted…Boekrecensie | Sterrenhemel – Colleen HooverMy Profile

 2. Eline Stiekema
  16-06-2015 at 15:26 (4 years ago)

  Wat jammer! Ik vond het middenstuk ook even doorploegen ja… later wordt het wel weer spannend, dus misschien nog even volhouden?

Leave a Reply

CommentLuv badge