Five Favorites: zomer 2015

Ik ben een zomermeisje. Altijd geweest. Volgens mij heb ik stiekem een zonnepaneel in mijn rug verwerkt zitten, want ik loop duidelijk op zonne-energie. Helaas heb ik mijn zonvakantie voor dit jaar al achter de rug, maar ik doe mijn best om mijn zomergevoel ook tijdens mijn gewone werkweken zoveel mogelijk vast te houden. Daarom dus een extra zomerse editie van mijn Five Favorites!

Boek: David Nicholls – Us
Ik las dit boek op vakantie, en daar is het bijzonder geschikt voor. Het gaat namelijk over een rondreis door Europa, ondernomen door een nogal hilarisch onhandig en ongezellig gezin. Vader Douglas onderneemt de reis met zijn vrouw en zoon in een wanhopige poging zijn instortende huwelijk en de belabberde verstandhouding met zijn zoon te redden. Dit resulteert regelmatig in kromme tenen van plaatsvervangende schaamte, maar gelukkig ook minstens zo vaak in een glimlach. Ondertussen komen er allerlei prachtige vakantiesteden voorbij, waaronder Parijs, Venetië, Siena en Barcelona. Terwijl ik het boek las, trok ik zelf ook door Europa. Dat maakte het extra leuk. Ik had het al uit tegen de tijd dat wij in Venetië waren, maar het gedeelte dat zich daar afspeelt heb ik ‘s avonds in mijn hotelbed herlezen. Een echte aanrader, dit boek, ook als je niet op reis bent! Het is trouwens in het Nederlands vertaald met de simpele maar even doeltreffende titel Wij.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Album: George Ezra – Wanted on Voyage
Terwijl we door Europa crossten, heb ik die arme Berend zo ongeveer doodgegooid met dit album. Ik zette het voor het eerst op tijdens een rit van München naar Oostenrijk (wanneer het buitenland er eindelijk ook begint uit te zien als buitenland) en wist meteen: dit is het perfecte roadtrip-album. Vanaf dat moment heb ik mijn best gedaan het zo vaak mogelijk te draaien in de auto, tot Berend op een gegeven moment woest op het next-knopje drukte en riep: ‘Nou weet ik het wel!’
Nu ik weer thuis ben, luister ik nog steeds graag naar George Ezra terwijl ik naar mijn werk rijd, en beeld me dan in dat ik weer op weg ben naar het zuiden. En met zo’n stem en zulke fijne, relaxte liedjes is dat helemaal niet moeilijk.

Film: The Age of Adaline
Deze film was precies wat ik ervan hoopte: een mooi verhaal, mooi in beeld gebracht. Blake Lively speelt de 29-jarige Adaline, die na een auto-ongeluk stopt met verouderen door een zeldzame combinatie van ijskoud water en blikseminslag. Vanaf dat moment blijft ze altijd 29, terwijl iedereen om haar heen wel ouder wordt. Uiteindelijk is haar dochter bejaard, maar Adaline nog steeds jong en blakend van gezondheid. Dan ontmoet ze Ellis, gespeeld door onze eigenste Michiel Huisman. Ze worden verliefd, maar Adaline schrikt zich wezenloos als de vader van Ellis een oude bekende van haar blijkt te zijn.
Het is een soort nieuwe The Notebook, deze film. Erg mooi, erg fijn. Zeker gaan zien! 

App: We Heart It
Ik had de app van We Heart It al langer op mijn telefoon, maar de afgelopen maanden is het echt een van mijn lievelings-apps geworden. De reden? De vele heerlijke zomerse plaatjes die erop te vinden zijn! Net als bij Pinterest kun je je favoriete afbeeldingen toevoegen aan een eigen moodboard. Mijn happy-moodboard begint steeds meer gevuld te raken met plaatjes van stranden en prachtige views. Ik blader er graag ‘s avonds voor het slapengaan even doorheen, om lekker even te genieten van alle eyecandy wanneer ik te moe ben om iets anders te doen. Nieuwsgierig? Kijk op WeHeartIt.com

Nummer: Marten Fisher – Solstice
Tussen dit liedje en mij was het meteen liefde. Het behoeft verder weinig uitleg; dit liedje heeft alles wat een fijn zomerliedje moet hebben. Ik kan er niet vaak genoeg naar luisteren!

Extra: mijn vijf favoriete vakantiefoto’s
Omdat ik verzuimd heb dit jaar mijn mooiste foto’s op Facebook te delen, en zelfs Instagram is er erg bekaaid vanaf gekomen. Ik was meer bezig met beleven dan met delen, zullen we maar zeggen. Daarom hier nog een micro-impressie van onze heerlijke vakantie! (Het zou kunnen zijn dat het stiekem zes foto’s zijn omdat ik niet kon kiezen.)

20150813_vakantie1Hoog en droog boven de meren van Plitvice.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAEen bijzonder goed gelukte zonsondergang in Fazana.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Dobberende bootjes in de haven van Fazana.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Een ruïne aan zee op Veli Brijun, het grootste eiland van de Brijuni eilandengroep.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Venetië vanaf de Campanile, de toren op het San Marcoplein.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Venetië vanuit de watertaxi.

1 Comment on Five Favorites: zomer 2015

  1. Jolien
    17-08-2015 at 19:37 (4 years ago)

    George Ezra heeft echt zo’n heerlijke stem, ik kan er naar blijven luisteren 🙂 Heel mooie vakantiefoto’s ook!

Leave a Reply

CommentLuv badge