Schrijven en een vol hoofd

Het leuke van schrijven is dat het zo lekker dichtbij jezelf staat: alles wat je op papier zet, ontspruit uit jouw unieke manier van denken. Het stomme van schrijven is dat het zo vreselijk dichtbij jezelf staat: als je hoofd druk is en even niet zo wil meewerken, komt er helemaal niks op papier. En dat laatste is momenteel een beetje aan de hand bij mij, mocht je je afvragen waarom het zo stil is, hier op mijn blog.

20150825_volhoofd

Voor schrijven heb je een leeg hoofd nodig. Of in elk geval een hoofd dat leeg genoeg is om een leuk onderwerp voor een stukje te verzinnen en dat op een geïnspireerde manier uit te werken. Maar mijn hoofd was de laatste tijd juist heel erg vol. Vol met werk, afspraken en dingen die gebeurden in de levens van lieve mensen om mij heen. Er was en is niks ernstigs met me aan de hand. Niks ernstigers dan een druk leven en veel drukke gedachten. En daar houdt mijn muze blijkbaar niet zo van, want die neemt momenteel regelmatig de benen. Aan de ene kant hoop ik dat ze een leuke roadtrip maakt en geniet van haar vrije tijd, maar aan de andere kant wil ik haar natuurlijk wel erg graag terug aan mijn zijde.

Een andere reden waarom mijn muze zich momenteel niet zoveel laat zien, is dat ik wat nieuwe blogonderwerpen moet verzinnen. Nu er even geen concrete plannen zijn voor een volgend boek en ik ook geen schrijfbootcamp volg waar ik wekelijks over kan berichten, zit ik even in een impasse qua onderwerpkeuze. Mijn blog gaat voornamelijk over schrijven en dat wil ik zoveel mogelijk zo houden, hoewel ik waarschijnlijk wel wat vaker uitstapjes ga maken naar andere onderwerpen. Maar het gevolg van een blog over schrijven is natuurlijk wel dat het lastig wordt om de boel een beetje levend te houden als er weinig tijd is om daadwerkelijk te schrijven. Net zoals het lastig is om een kookblog bij te houden als je elke avond bij Mac Donalds eet, zeg maar.

Maar lieve lezers, maak jullie geen zorgen, ik vergeet jullie heus niet! Ik schrijf en blog gewoon vrolijk verder, alleen momenteel wat minder vaak. Ik ben weer een lijstje aan het maken van blogonderwerpen voor de komende tijd. En, nog belangrijker: ik maak meer tijd. Ik vind het zelf namelijk ook helemaal niet leuk om zo weinig tijd te besteden aan wat ik het allerleukst vind. Daar ga ik dus verandering in brengen. En hopelijk resulteert dat in een nieuwe toevoer van leuke blogs!

1 Comment on Schrijven en een vol hoofd

  1. Likaiar
    30-08-2015 at 17:16 (3 years ago)

    Lijkt erop dat we allebei een soortgelijk probleem hebben. Mijn strategie is een beetje aanmodderen totdat ik weer wat overzicht heb in mijn leven. Toegegeven, dat is niet echt een goede strategie.
    Likaiar recently posted…Hebban – een Nederlandse boekensiteMy Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge