3 Tips tegen je inspiratiedip

Iedereen die blogt, schrijft of iets anders creatiefs doet loopt er weleens tegenaan: soms weet je het gewoon even niet. Wat je nu weer moet maken, schrijven, tekenen… soms voelt het alsof je de wereld gewoon even niets te zeggen hebt. Maar vreest niet! Met deze tips wakker je het vlammetje van je inspiratie weer binnen aan.

1. Kijk wat anderen aan het doen zijn
Laatst had ik even een flinke blogdip. Ik wist gewoon echt even niet meer wat ik nog kon melden op mijn blog. Tot ik opeens bedacht dat ik ook al heel lang geen blogs van anderen had gelezen! Ik was alleen maar aan het zenden, zonder aandacht te hebben voor de inspanningen van mijn medebloggers. Logisch dat ik geen inspiratie meer had: die haal ik vaak uit blogs van anderen en leuke tags die door hen geplaatst worden. Ik zat nog geen half uur op Bloglovin’ en had meteen weer allerlei ideeën.

2. Blader door je eigen aantekeningen
Ik heb een collegeblok dat ik gebruik als groot kladblok. Hierin maak ik allerlei aantekeningen, lijstjes en mindmaps. Als er een goed idee bij me opkomt, schrijf ik het hier meteen op. Met als gevolg dat ik een hele verzameling ideeën heb om doorheen te bladeren als ik even niks weet. In mijn huidige kladblok staat ook een goeie mindmap die ik een keer van mijn blog gemaakt heb, met daarin alle onderwerpen die ik leuk vind om hier aan bod te laten komen. Iedere keer dat ik ernaar kijk, leg ik weer wat nieuwe verbindingen, en dat levert weer nieuwe blog-ideeën op. Mijn kladblok is dus superhandig. En daarbij: het is ook gewoon heel erg leuk om een plek te hebben waar je lekker mag kladderen 🙂

3. Neem jezelf mee op een artist date
De artist date is afkomstig uit het ultieme standaardwerk voor creatievelingen: The Artist’s Way van Julia Cameron. Het is een inspirerend uitje dat je in je eentje kunt ondernemen om weer op nieuwe ideeën te komen. Er op uit gaan en nieuwe indrukken opdoen is een beproefd middel tegen inspiratieloosheid. Als je thuis om je heen blijft zitten kijken, is de kans klein dat je iets nieuws zult zien. Bij een artist date geef je jezelf nieuwe prikkels. Bezoek bijvoorbeeld een tentoonstelling die je wilt zien, neem een kijkje in een mooie (boek)winkel of trek er op uit met je camera. Zorg voor nieuwe indrukken en je komt vanzelf op nieuwe ideeën!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Mijn favoriete artist date is natuurlijk een bezoekje aan de boekhandel!

Leave a Reply

CommentLuv badge