Schrijftijd maken met The Miracle Morning

Een goed ochtendritueel is een kick-start voor je dag. Dat weet ik al een hele tijd, en toch breng ik het vaak niet in de praktijk. Maar sinds ik het boek The Miracle Morning van Hal Elrod heb gelezen, ben ik weer gemotiveerd om vroeg op te staan en het eerste uur van mijn dag te besteden aan persoonlijke ontwikkeling en aan schrijven. En dat geeft de rest van de dag een lekker gevoel.

20160317_miraclemorning

The Miracle Morning is een boekje dat je zo uit hebt, zeker als je de langdradige stukken Amerikaanse zelfhulppraat overslaat. De stelling is eenvoudig: je haalt meer uit je dag als je dagelijks een uur eerder opstaat dan je gewoonlijk zou doen, en dat uur verdeelt in zes blokjes van tien minuten die je besteedt aan zes Life S.A.V.E.R.S. Dit zijn: silence, affirmations, visualisation, exercise, reading en scribing (een ongebruikelijk woord voor schrijven, omdat de woordspeling anders de mist in gaat – dit geeft de auteur ruiterlijk toe).

Ik heb de methode voor mezelf wat aangepast en heb een paar punten uitgekozen waar ik wat langer tijd aan besteed. Ik besteed sowieso tijd aan meditatie (silence) en schrijf een stuk in mijn dagboek (scribing). Als ik dan nog tijd heb lees ik een aantal affirmaties die ik heb geschreven in de eerste week dat ik dit deed. En daarna werk ik nog even aan mijn nieuwe boek-idee, als dat nog lukt. Dat is niet altijd het geval, want op de dagen dat ik moet werken pak ik vaak een half uurtje in plaats van een heel uur. Om zes uur opstaan bleek me namelijk toch een beetje te extreem.

Ook al doe ik het niet ‘volgens het boekje’, ik vind het hebben van een vast ochtendritueel toch heel erg fijn. Het geeft een gevoel van rust en controle: wat er die dag ook gebeurt, ik heb al wat tijd voor mezelf gehad. Ik heb even contact gemaakt met mezelf, gekeken hoe het met me gaat en idealiter ook gewerkt aan iets wat ik belangrijk vind. Doordat ik vroeg op gang ben, voelt het alsof ik veel meer tijd tot mijn beschikking heb.

Eigenlijk alleen maar winst dus, en het is mijn bedoeling om dit een tijdje te blijven volhouden! Het enige waar ik nog moeite mee heb, is het ‘s avonds op tijd naar bed gaan… als iemand nog tips heeft om dát vol te houden, zijn die zeer welkom!

1 Comment on Schrijftijd maken met The Miracle Morning

  1. Linda
    18-03-2016 at 18:52 (3 years ago)

    Ik ben ook fan! Die tips om naar bed te gaan kan ik alleen ook nog wel gebruiken haha. Wat af en toe voor mij werkt is om van tevoren te bedenken: OK, om 10 uur ga ik naar bed. Dat wordt dan meestal 11 uur, maar dat is altijd nog beter dan 12 of 1 uur haha. Maar dat doe ik dus niet altijd en het werkt ook laaang niet altijd helaas.
    Linda recently posted…Week report #16My Profile

Leave a Reply

CommentLuv badge