Maak eens een fuck-it list in plaats van een bucket list

Die bucket list, die kennen we nou zo langzamerhand wel. Ik schreef al eerder een blog over het gevaar van zo’n lijstje, vooral wanneer je er doelen op zet die je never nooit gaat behalen. In het kader van versimpelen ben ik momenteel veel meer geïnteresseerd in de fuck-it list: een lijstje van wat ik allemaal NIET meer moet van mezelf. Heerlijk verfrissend!

20160414_fuckit

Benieuwd wat er allemaal op mijn fuck-it list staat? Hier komen een aantal punten.

 • Altijd maar zo gezond mogelijk eten met zo min mogelijk suiker. Kansloos. Ik ben gewoon dol op griekse yoghurt met cruesli als ontbijt. En op chocola. En op ontbijtkoek met boter. Zo lang ik niet de hele dag van suikerdip naar suikerdip stuiter, vind ik het prima.
 • Altijd vegetarisch eten. Tegenwoordig omarm ik het flexitarisme (is dat een woord?) en geniet ik zo nu en dan van een kleine portie biologisch vlees.
 • Ooit nog eens leren pianospelen. Ik vind het prachtig dat anderen het kunnen, en ik ben blij dat ik wat akkoorden kan spelen. Maar het idee dat ik ooit nog eens verder kom dan dat, heb ik opgegeven. Tenzij ik samen met de eerste rimpels ook een royale portie geduld meegeleverd krijg.
 • Consequent zijn. Ik bedenk iets, ben enthousiast en schrijf er een blog over. En vervolgens heb ik het gevoel dat ik me eraan moet houden, omdat ik het nou eenmaal op mijn blog gezet heb. Maar wat ik wil – of niet wil – is veranderlijk. Zo kijk ik sinds een paar weken bijvoorbeeld gewoon weer naar Netflix, mijn blogje over het stoppen met series kijken ten spijt.
 • Elke dag vroeg opstaan. Ook zoiets. Ik vind het nog steeds heerlijk om de dag vroeg te beginnen als ik moet werken, maar als ik de hele dag vrij ben vind ik het veel gezelliger om tegelijk met Berend op te staan.
 • Bloggen als ik nul inspiratie heb. Soms heb ik de wereld gewoon even niets te zeggen. Sommige dingen moet je niet meteen delen, die moeten even rijpen. Ik lees momenteel veel bloggers die even in een blogdip zitten. Zullen we afspreken dat dat af en toe gewoon mag, en dat we alleen schrijven als we daar zelf zin in hebben?

Zin om ook vaker fuck it te zeggen? Dan kan ik je de gelijknamige boeken van John Parkin aanraden. Maar je kunt natuurlijk ook fuck it zeggen tegen het lezen van nog meer boeken en gewoon meteen beginnen met het maken van jouw fuck-it list. Ik ben heel benieuwd wat er op komt te staan!

1 Comment on Maak eens een fuck-it list in plaats van een bucket list

 1. Edwin
  20-06-2016 at 22:02 (3 years ago)

  Flexitarisme is weldegelijk een woord… Net even gegoogeld

Leave a Reply

CommentLuv badge