Vrij & Blij

Mijn laatste blog is alweer bijna drie weken geleden. Shame on me! En ik maar denken dat ik het rustiger zou krijgen als ik eenmaal gestopt was met mijn vaste baan in de winkel… nou, niets daarvan! Ik heb het juist meteen lekker druk. En ook nog eens met allerlei leuke dingen. Dat zie ik als een heel goed teken. Bring it on! 

Na mijn laatste werkdag ben ik eerst een paar dagen op vakantie geweest naar Boedapest. Het was heerlijk om even een break te hebben tussen mijn vaste baan en mijn nieuwe leven als freelancer. Na de drukke zomer die ik had gehad, was het ook fijn om even niets te hoeven. Behalve rondwandelen in het zonnetje en om me heen kijken. En er was genoeg te zien, want wat is Boedapest een mooie stad! Ik ga zeker nog eens terug, al is het alleen maar om al die dingen te zien en te doen waar we nu niet aan toegekomen zijn.

img-20160904-wa0008

Toen ik terugkwam, laste ik even een dagje in om alle indrukken te verwerken én te wennen aan het idee dat ik nu echt op eigen benen stond. Maar daarna ging ik toch echt aan de slag. Ik ben momenteel onder andere bezig met een superleuke redactieklus voor uitgeverij Zomer & Keuning en ik schrijf wekelijks een artikel voor Webwijzer.nl. Deze week ga ik ook naar een seminar van de Belastingdienst, om me te verdiepen in alle regels waarvan ik als zelfstandige op de hoogte moet zijn.

En dan is Switch er natuurlijk ook nog. Dat wordt op dit moment gelezen en op foutjes gecheckt door een zeer kritische meelezer. Begin volgende week krijg ik het terug. Dan volgt nog een laatste redactierondje en dan ga ik het klaarmaken voor publicatie. Nog heel even geduld dus, en dan kunnen jullie het eindelijk lezen!

Wat geniet ik van dit alles. ‘s Ochtends opstaan en met een kop thee achter mijn laptop kruipen, en dan gewoon lekker de hele dag doorwerken. Weinig afleiding, veel focus. Precies zoals ik het wil. De muren zullen vast nog wel op me af gaan komen, maar op dit moment heb ik daar helemaal geen last van en vind ik het heerlijk thuis. En op warme middagen is er een paar straten verderop het Julianapark, waar ik prima kan werken in de schaduw van de monumentale bomen.

Ik heb nog geen moment spijt gehad van de beslissing om mijn vaste baan op te zeggen. Natuurlijk vind ik het bij vlagen enorm spannend, en moet ik erg wennen aan het idee van financiële onzekerheid. Maar dat is nu eenmaal de prijs die je betaalt voor vrijheid. En tot nu toe heb ik die prijs er graag voor over.

Leave a Reply

CommentLuv badge