Blogstilte

In een vorige blogpost kondigde ik al aan minder te gaan bloggen: alleen nog als ik een onderwerp had dat me echt aan het hart ging, zo schreef ik. Maar dat ik zó weinig zou blijven bloggen, dat had zelfs ik niet verwacht. What happened? Life happened. Op een goeie manier, gelukkig, dat wel! Maar aangezien mijn laatste blogpost dateert van 2 januari wordt het zo langzamerhand wel tijd om de feiten onder ogen te zien: ik blog niet meer.

Het is niet zozeer dat ik het bloggen niet leuk meer vind. Het is meer dat ik niet bloggen momenteel erg leuk vind. Ik merk dat mijn nieuwe schrijfproject er erg veel baat bij heeft als ik er naar de buitenwereld toe mijn mond over hou. Ik vind het heerlijk om er in stilte aan te werken, zonder dat ik verwachtingen creëer bij iemand anders dan mezelf. Voor het eerst in lange tijd laat ik het verhaal zich rustig ontvouwen. Ik weet zelf ook nog niet precies wat voor verhaal het zal worden, hoelang ik eraan zal blijven schaven en wat ik er uiteindelijk mee zal doen. Een nieuwe maar erg fijne werkwijze.

Daarnaast is mijn leven in het afgelopen jaar nogal veranderd. Mijn baan opzeggen om te gaan freelancen leidde tot een tijdelijke baan als vervangend bureauredacteur bij uitgeverij Z&K. En dat leidde vervolgens weer tot een vaste baan als bureauredacteur bij uitgeverij Kok. Ik had niet gedacht dat ik zo snel alweer in vaste dienst zou gaan en zeker niet dat ik het zo leuk zou vinden om ergens 32 uur per week te werken. Maar dat is wel zo! Redactioneel werk blijk ik minstens zo leuk te vinden als zelf schrijven. En het werken met collega’s is toch een stuk gezelliger dan het werken in mijn eentje thuis.

Mijn vrije dagen besteed ik nu het liefst aan lezen, werken aan mijn verhaal en een beetje rommelen in huis. En nee, dus niet aan bloggen. Misschien komt nu pas goed aan het licht wat een saaie huismuts ik eigenlijk ben, haha. Maar ik ben zo lang met zoveel verschillende projecten en projectjes tegelijk bezig geweest… ik merk dat ik het nu echt heerlijk vind om me te beperken tot een paar grote dingen en daar echt op te focussen. Dat betekent alleen wel dat ik andere dingen even loslaat, waaronder het bloggen.

En als ik er weer zin in heb, pak ik het gewoon weer op. Of als mijn schrijfproject zich heeft ontwikkeld tot een echt boek, en ik er klaar voor ben om erover te vertellen. Of als ik iets anders heb wat ik graag wil delen. Want als ik iets heb geleerd in de afgelopen jaren, is het wel dat het leven steeds verandert en dat ikzelf ook steeds verander. En er komt vast wel weer een moment dat vraagt om een blog!

2 Comments on Blogstilte

  1. Monique
    19-04-2017 at 18:04 (2 years ago)

    Soms valt alles precies op z’n plek op het juiste moment, Eline! Zoals in jouw geval. Ik vond het fijn dat je mijn collega was, én bent gebleven 😊❤️ 📚

  2. Eline Stiekema
    25-04-2017 at 19:30 (2 years ago)

    Nou, inderdaad Monique! Het had bijna niet mooier kunnen uitpakken. Ik ben ook blij dat we collega’s zijn gebleven!

Leave a Reply

CommentLuv badge